null

Посол Великої Британії Мартін Гарріс відвідав «АрселорМіттал Кривий Ріг»

test

Делегація посольства на чолі з Надзвичайним і Повноважним послом Великої Британії в Україні здійснила візит до нашого підприємства та зустрілася з керівництвом комбінату.

Під час спілкування Мартіна Гарріса з топменеджментом обговорювались теми безпеки та останніх атак, як підприємство, яке є найбільшою іноземною інвестицією в Україні, виживає і забезпечує виробництво в воєнних умовах, питання дефіциту електроенергії, персоналу, конкурентоспроможності.

Перший заступник генерального директора Сергій Плічко розповів про виклики, з якими «АрселорМіттал Кривий Ріг» доводиться щодня зустрічатися, та як колектив їх вирішує.

«Ми розуміємо, як важливо для міста, громади і України, щоби підприємство працювало, сплачувало податки, забезпечувало людей роботою. Саме тому, незважаючи на дефіцит енергоресурсів і здорожчання цін на них, блекаути, високі ціни на сировинні ресурси, логістику, постійні повітряні тривоги, ми намагаємось бути гнучкими до обставин та водночас міцними – адже усі наші дії спрямовані на допомогу державі здобути Перемогу. Зараз ми є найбільшим гірничо-металургійним підприємством України, і від нашого фінансового результату залежать надходження до бюджетів різного рівня. І для стабільної роботи нам важливе конструктивне співробітництво з урядовими інституціями і підтримка місцевої та іноземної спільноти», – зазначив Сергій Плічко.    

Мартін Гарріс разом з іншими членами делегації також відвідав виробничі майданчики підприємства. Він ознайомився з процесом виробництва сталі на МБЛЗ і побував в сортопрокатному цеху № 2 на місці, куди потрапили ворожі ракети в грудні 2022 року.